ΕιλεοστομίαΕίναι ένα χειρουργικό άνοιγμα στην κοιλιακή χώρα, στο οποίο ένα κομμάτι του ειλεού (το χαμηλότερο τμήμα του λεπτού εντέρου) έρχεται έξω από το κοιλιακό τοίχωμα για να δημιουργήσει ένα στόμιο μέσω του οποίου το αφομοιωμένο τρόφιμο περνά σε ένα εξωτερικό σύστημα θήκης.

Προσωρινή ειλεοστομία:


Μπορεί να απαιτείται όταν μια χειρουργική περιοχή χαμηλότερη στο πεπτικό σύστημα χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί. Παραδείγματα περιλαμβάνουν χειρουργικές επεμβάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, χειρουργική εκκολπωματίτιδας, χειρουργική επέμβαση σάκου j για ελκώδη κολίτιδα ή οικογενή πολυποδίαση.
Μια προσωρινή ειλεοστομία συνήθως κατασκευάζεται με ένα στομάχι "βρόχου".

Μόνιμη ειλεοστομία


Μπορεί να απαιτείται όταν αφαιρεθεί το παχύ έντερο και η επανασύνδεση με τον πρωκτό δεν είναι εφικτή. Πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν τη νόσο του Crohn, κάποιους καρκίνους, δυσπλασία του κόλον, μερικές περιπτώσεις ελκώδους κολίτιδας ή οικογενειακή πολυποδίαση. Μια μόνιμη ειλεοστομία συνήθως φτιάχνεται τελική "στομία".


Γνωρίζοντας τις ανάγκες των ατόμων με στομία διαθέτουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας στομίας.
Το εξειδικευμένο προσωπικό μας με βαθιά γνώση του αντικειμένου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο σύστημα στομίας ώστε να νιώθετε άνετα με αυτό.