Η εταιρεία Ιατρική Τομή ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ατόμων που φέρουν Στομία ή χρειάζονται υλικά για την αντιμετώπιση της Ακράτειας των Ούρων

Αντικείμενο της εταιρείας είναι η διάθεση κατ'αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, Οστομικών Προϊόντων του οίκου Eurotec BV καθώς και η διανομή Προϊόντων Aκράτειας του οίκου UROMED .

Από τον Οκτώβριο του 2009 οι εταιρία μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νεόδμητες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Κολχικού, 20 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το 2014 οι εταιρίες Ιατρική Δομή και Ιατρική Τομή ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάτω από την ομπρέλα της Ιατρικής Τομής.

Ακολουθούμε τα νέα πρότυπα ISO9001/2015, τηρούμε αρχείο με αριθμούς παρτίδων σύμφωνα με τα πρότυπα, έχουμε καταχωρήσει όλα μας τα προϊόντα στο ΕΚΑΠΤΥ και τα έχουμε κοινοποιήσει στον ΕΟΦ., προκειμένου να εκπληρώσουμε ΟΛΑ τα κριτήρια για τη νόμιμη διακίνηση των προϊόντων μας στην Ελλάδα και την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής .

Η εταιρεία "Βασίλειος Κακαβέλος ΕΕ - Ιατρική Τομή"είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων ΣΕΙΒ.